Hej,
Gdzie najlepiej ruszyć na wave'a z Trójmiasta na pierwsze podejścia do tej odmiany ws?
Gdzie na wave'a?
Re: Gdzie na wave'a?
Podczepiam się do pytania. Zasugerowałbym Władysławowo, wejście Chałupy Nr2, darmowy parking to plus. Albo po drugiej stronie portu Władysławowo, słyszałem że tamten spot jest ulubionym wśród surferów.
W drugą stronę to pewnie Wyspa Sobieszewska, Jantar i Krynica Morska na fale. Jestem ciekaw czy nie będzie dobrych fal gdzieś w okolicy przekopu, tam się utworzyła nowa plaża i pewnie jest płycizna na której mogą być warunki na fale, właśnie tak jak przy porcie WŁA
W drugą stronę to pewnie Wyspa Sobieszewska, Jantar i Krynica Morska na fale. Jestem ciekaw czy nie będzie dobrych fal gdzieś w okolicy przekopu, tam się utworzyła nowa plaża i pewnie jest płycizna na której mogą być warunki na fale, właśnie tak jak przy porcie WŁA
Mogę polecić plażę w karwii/ostrowie zaraz za jastrzębią górą kawałek na zachód, a także górki zachodnie koło Gdańska. W ostrowie plaza około 100m od parkingu,
na górkach 250m, lepiej użyć jakiś wózek.
Podczas ostaniego zwiedzania odkryłem dwa nowe parkingi przy samej plaży.
Karwieńskie błota wejscie nr 11 i jakieś 1000m na wschód drugi. Parkingi nadleśnictwa, obecnie darmowe, oby tak zostało.
na górkach 250m, lepiej użyć jakiś wózek.
Podczas ostaniego zwiedzania odkryłem dwa nowe parkingi przy samej plaży.
Karwieńskie błota wejscie nr 11 i jakieś 1000m na wschód drugi. Parkingi nadleśnictwa, obecnie darmowe, oby tak zostało.
Kapusta coś wspominał o Lubiatowie, nawet jakieś filmy pokazywał na jednym ze swoich webinarów.