Starboard Aero do foila?

Awatar użytkownika
redpillz

Starboard Aero do foila?

Post autor: redpillz »

Miałem taką zajawkę aby w pewnym momencie mojej nauki windsurfingu zacząć próbować sił z windfoilem ale nie stać mnie jeszcze na dedykowany sprzęt do tego celu więc wymyśliłem przeróbkę tego co mam. Jak na załącznikach - deska Starboard Aero ktora otrzymała szyny montażowe do foila typu kite usbox......to jest chyba przejsciowa deska do wszystkiego (srednia fala, freeride, bump and jump, moze troche freestyle no i teraz foil) ale czas pokaze czy nadaje sie do tego wszystkiego co wymieniłem..Jeszcze nie wiem która kategoria WS mnie najbardziej pociaga wiec sami rozumiecie, sprawdzam na ograniczonym budzecie...jedna decha do wszystkiego a potem moze bedzie czas na sprzet dedykowany. Robie to tez troche z przekory tym którzy mowia ze sie czegos nie da zrobic..Chetnie udostepnie zdjecia z poszczegolnych etapów konwersji i odpowiem na pytania jezeli jakies są. Może to komuś pomoże we własnym projekcie albo zostanie zainspirowany do rozpoczęcia własnego.
Prośba do admina: Proszę o dodanie sekcji WindFoil tak na wszelki wypadek :)
Załączniki
Aero002.jpg
Aero002.jpg (107.74 KiB) Przejrzano 8154 razy
Aero001(3).jpg
Aero001(3).jpg (195.24 KiB) Przejrzano 8154 razy
Awatar użytkownika
myst

Re: Starboard Aero do foila?

Post autor: myst »

Rewelacyjnie to wygląda, jak w fabrycznym sprzęcie. Jestem ciekaw skąd wziąłeś same skrzynki? Trzymam kciuki za ten projekt, mam nadzieję że będzie z tego masa konkretnego pływania! Dodałem też kategorię Wind Foil (nie usuwam odnośnika w starym dziale)
Awatar użytkownika
redpillz

Skrzynki kupiłem w Mundo-surf Hiszpania po 19eur za sztukę. Kupiłem jak najdłuższe aby mieć większą możliwość regulacji ale niestety przez nietypowy rozmiar nie ma na rynku zaślepek do tego..Chciałbym to zaślepić jakoś aby zminimalizować turbulencje przy pływaniu klasycznym bez foila.
Coś wykombinuję, na razie mam 1m gumowej uszczelki o przekroju prostokątnym.

P.S. Chciałbym wrzucić pare fotek z procesu klejenia ale muszę te fotki najpierw przekonwertować zbiorowo na 256kb
Awatar użytkownika
myst

Plan dobry. Fajnie że takie boxy są do dostania :)

Zmieniłem limit na 333kB, więcej narazie nie damy bo nie ma takich zasobów ;) To powinno spokojnie wystarczyć na dość spore JPEGi w takim rozmiarze jaki zmieści się na ekranie.

Alternatywnie jest jeszcze takie coś z czego można wziąć gotowy kod do wklejenia https://pl.imgbb.com/
Awatar użytkownika
myst

To kiedy ujrzymy ten sprzęcior w akcji? ;)
Awatar użytkownika
redpillz

myst pisze: 19 marca 2023, 17:44 - ndz To kiedy ujrzymy ten sprzęcior w akcji? ;)
Na 100% w tym sezonie. Celuję w Maj, Czerwiec kiedy będzie cieplej. Do tego czasu klasycznie na stateczniku, od przyszłego tygodnia mam nadzieję. Nie byłbym w stanie tego ogarnąć jako początkujący na tym skrzydle które mam czyli 700cm2 przeznaczone do KiteFoila lub ewentualnie do mocno wiatrowego WindFoila, za duże ryzyko przy większych prędkościach. Buduję dodatkowe dwa razy większe skrzydło na słabe wiatry, mniej wymagające, łatwe w starcie i manewrach z niską prędkością maksymalną. Zobaczymy jak to będzie w praktyce.
konserwator

Post autor: konserwator »

I jak, udało się coś podziałać?
ODPOWIEDZ